Verteltheater

Het is één van de oudste ambachten ter wereld en zo niet, dan is het toch zeker de oudste vorm van entertainment: verhalen vertellen. Een echte verteller beleeft zijn verhaal en brengt het met gans zijn lijf, niet enkel met woorden.
Soms word ik gevraagd om voor een groep kinderen te komen voorlezen uit eigen werk. In het beste geval heb ik een ongeopend boekje in de hand. Een half uur later ligt het ergens op een stoel naast me of op de grond, nog steeds ongeopend. Maar intussen leeft mijn jonge publiek mee met het verhaal. Ze zitten er midden in, net als ik.

Een verhaal vertellen? Met een muisklik kun je het bestellen! ()

Een half uur, twee maal een half uur, een lang of enkele kortere verhalen? Het kan allemaal. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kleine of grote groepen, het maakt niet uit, als er maar enkele begeleiders aanwezig blijven.
Speciale themaverhalen zoals een kerstverhaal of een paasverhaal behoren tot de mogelijkheden.

Enkele voorbeelden:
De Opstand van Krielkip

De Paaskip - We leren Mathilde kennen, de meest eigenwijze kip uit het kippenhok. Ze is het beu dat elke dag opnieuw haar eieren door de boer worden gestolen. Ze besluit op zoek te gaan naar een veilige nestplaats en komt na veel omzwervingen in de klokkentoren van de kerk terecht. Het is toevallig net Pasen en dan gebeurt er iets vreemds…
De Reuzen van Bubbelgem - Het dorpje Bubbelgem ligt aan de rand van de woeste heuvels. In die heuvels wonen een stelletje lompe, domme reuzen die regelmatig de bewoners van het dorp terroriseren. Maar Julius Bubbel, de belangrijkste man van het dorp, verzint een list om komaf te maken met die woestelingen.
En verder zijn er nog: Dirk de Trol en de Elfenfluit, het verhaal van Roslinde, de boer die zijn verstand verloor en nog vele andere.